top of page
Heino de Piraat kinderboek.png

Heino

Een lieve en buitengewoon slimme jongen. Als hij een goed idee heeft, maakt Heino altijd een klein sprongetje. Hij is met zijn rode bretels en blauwe spijkerbroek een vrolijke verschijning. Heino speelt graag een potje stuurbal en gatenkaart.

piraat kapitein.jpg

De kapitein

Streng maar rechtvaardig. Zijn naam weet niemand. Met zijn grote piratenhoed, grote zwarte laarzen en stevige snorbaard is hij een markante verschijning. De kapitein heeft al vele zeemijlen achter de rug en is niet snel gek te krijgen. Niemand weet waarom hij altijd een ketting met een doodskop om heeft. Zelfs tijdens het slapen.

piraat kapitein.jpg
piraat kapitein.jpg
Toby de Piraat.png

toby

Een vrolijke, jonge piraat met helde blauwe ogen en halflang blond krullend haar. In zijn nek heeft hij krulletjes die nog meer opkrullen als hij bezweet raakt. Toby speelt graag een potje stuurbal met Heino.

piraat kapitein.jpg

marmelijn

Met zijn lange grijze haren een bron van kennis. Marmelijn heeft vaak een pijp in zijn mondhoek. De rook kleurt zijn snor aan de ene kant geler dan aan de andere kant. Op zijn hoofd heeft hij steevast een vergiet. Marmelijn navigeert een boot moeiteloos op basis van de sterren.

oude wijze piraat.png
piraat kapitein.jpg
gratis boek voor kinderen.png

bila

Bila is een kleine stevige piraat met een gouden hart. Zijn bijzonder kleine benen onder zijn ronde lichaam maken van hem een grappige verschijning. Bila is oersterk. Zijn vriend zegt dat hij met zijn blote handen elk anker uit het water kan tillen.

piraat kapitein.jpg

Elmer

Een lange, lieve maar wat slungelige piraat met donkerblond haar. Hij heeft een prikkende baard waar hij vaak met zijn vingers aan plukt als hij nadenkt. Het liefst zit hij de hele dag boven in de mast. In de avond speelt hij graag een potje gatenkaart met Heino.

Elmer Piraat.png
bottom of page